Ruimte voor geluk! 
Op werk en in vrije tijd

Mindfulness training 

Wil je beter met stress omgaan? Of bewuster leven?

Mindfulness is bedoeld voor iedereen die graag met wat meer aandacht wil leven, minder stress ervaren en bewust wil reageren op situaties. Tijdens het trainen ontwikkel je opmerkzaamheid. Ook leer je anders omgaan met oude patronen, die in de weg kunnen zitten. 

De meeste deelnemers ervaren daardoor:

  • Meer concentratie en creativiteit;
  • Ontspanning en een rustiger, minder vol hoofd op het werk, maar ook privé 
  • Aandacht geven vraagt bewuste inzet, maar het levert vaak tijdwinst en meer resultaat op

Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk positieve resultaten zien. Deelnemers geven terug dat het een verrijking is voor hun leven. Meer ervaringen op referenties.

Mindfulness training

Je leert door te doen en door de herhaling. De mindfulness training bestaat uit 8 sessies en na sessie 6 volgt een verdiepingssessie. Omdat de training echt om het oefenen gaat, is dagelijks een uur tijd nodig. Deze periode is precies voldoende om een blijvend effect te geven. 

Naast oefeningen is er uitleg en tijd om de ervaringen te bespreken. Compassie zit in de manier waarop we de oefeningen doen. Vriendelijk, open en nieuwsgierig. Vaak merk je dat je hierdoor milder wordt naar jezelf. 

Voor bedrijven en organisatie kan de training op allerlei manieren qua aantal sessies of duur op maat worden gegeven, zie hiervoor Incompany

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor iedereen: man of vrouw, oud of jong, met of zonder werk, snel of langzaam, met of zonder klachten. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn. 

De mindfulness training is met name geschikt voor deelnemers die:

  • Meer plezier willen in het werk of privé, druk ervaren, hard werken zonder te ontspannen 
  • Lichamelijke klachten hebben, zoals nek/schouder, ziekte of slaapproblemen
  • Tijd willen voor reflectie, geen afstand nemen, op de automatische piloot leven en bewust keuzes willen maken
  • Meer focus willen, slecht kunnen concentreren, snel afgeleid, minder goed kunnen afronden van taken 

Tijdens de kennismaking bespreken we of de training inderdaad iets voor je is. Oefenen en doornemen van het werkboek kost ongeveer een uur per dag. De gebruikte audio is van Centrum van Mindfulness. Het is echt een investering in jezelf.

Voor bedrijven en organisaties vind ook altijd een kennismaking plaats. Het oefenen en doornemen van het werkboek wordt ingeschat op een half uur per dag. De oefeningen zijn iets korter, maar lang genoeg om goed te kunnen oefenen. De audio staat op deze site.

Verdieping

Na afloop van de training kun je deelnemen aan verdiepingssessies. Deze zijn voor oud deelnemers. Ook als je mindfulness bij andere trainer hebt gevolgd. We zullen oefenen, ervaringen delen en een thema bespreken. Hierna kun je met nieuwe inspiratie en inzicht de beoefening weer op jouw manier voortzetten. Kijk in de agenda voor data en de locatie. De kosten zijn 15 euro per keer.

Praktisch

De kosten voor de mindfulness training zijn voor particulieren en zzp € 400 incl btw. 

Wanneer de training betaald wordt door werkgever en/of in aangepaste vorm voor het werk wordt gegeven, dan zijn de kosten € 600 excl. btw. Zie daarvoor ook Incompany

Inbegrepen zijn een kennismakingsgesprek, de 8 bijeenkomsten, de verdiepingssessie, werkboek en persoonlijke ondersteuning gedurende de training. Elke groep heeft maximaal 10 deelnemers en start vanaf 5 deelnemers. Kijk in de agenda waar en wanneer de trainingen gepland zijn. Ook organiseer ik regelmatig een verdieping of kennismaking. 

Op elke locatie zijn alle benodigdheden, zoals stoelen en matjes aanwezig. Ik maak in Amersfoort op dinsdagavond gebruik van de ruimte van Yoga bij Marjolein en op vrijdagmorgen van het Parkhuis. In Kaatsheuvel maak ik op woensdagavond gebruik van de yogaruimte Infinity in de Peperstraat.

De kosten worden vaak (deels) vergoed door ziektekostenverzekering. Als je werkgever een opleidingsbudget biedt, kan de training meestal daarmee betaald worden. Ook de belastingdienst kent aftrekposten voor opleiding. Kijk naar de mogelijkheden voor jou.

Wil je de training op deze of aangepaste manier op het werk organiseren? Kijk op de pagina Incompany of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je een ander dagdeel, liever individueel een training volgen of vormen de kosten van de training een te grote belemmering? Neem vrijblijvend contact op.