Ruimte voor geluk! 
Op werk en in vrije tijd

Graag stel ik mezelf en Blijst voor!

De Persoonlijke postzegel, mobiel betalen en veel andere projecten heb ik met plezier aan gewerkt. Na mijn studie financieel economisch managament heb ik jaren gewerkt voor bedrijven. Eerst voor Post NL en later voor de Rabobank. 

Ik raakte steeds meer bewust van de stress die ik opbouw en hoe stilte daarin weer balans brengt. Zelf heb ik veel gehad aan stilte en mindfulness. Omdat ik zag dat niet alleen ik, maar ook anderen, collega's en vrienden, werkend en thuis, stress ervaarden, ben ik gestart met het organiseren van stiltedagen. Goed verzorgd en laagdrempelig ervaren wat stilte met je kan doen. 

Daarop volgde de opleiding tot mindfulness trainer. Gestart om de dagen te ondersteunen, maar ik was opnieuw geraakt door de kracht en intentie van deze training die al zo'n 40 jaar geleden door Jon Kabat-Zinn is opgezet. Steeds meer onderzoek wijst uit dat de training ook wetenschappelijk onderbouwd positieve effect heeft op deelnemers. Ik besloot ook trainingen te gaan geven. Daarnaast heb ik bij Rabobank een vitaliteitsprogramma opgezet.

Niet alleen deze activiteiten, maar ook de mensen die ik daarbij leerde kennen inspireerden mij om dit pad verder op te gaan. Blijst werkt waar nodig samen met collega mindfulness trainers of professionals. 

Henriette

Als persoon ken ik dus zowel de hectiek van de werkvloer als de stilte. Ik ben enthousiast en open. Ik vind vertrouwen in de groep belangrijk en dat wat ik doe professioneel en goed verzorgd is. Zodat deelnemers het maximale uit de training, stiltedag of andere activiteit halen.

Ik geniet van mijn werk, maar ook van mijn vrije tijd. Ik ben getrouwd met Johan, moeder van Iris (13) en Julian (12) en woon in Amersfoort. Ik tennis, yoga en wandel graag. En breng graag de tijd door met vrienden en familie. Mijn droom is een huis aan zee waar mensen tot rust kunnen komen. 


Blijst en de libel in het logo

Ik heb deelnemers zien verbeteren qua gezondheid, beter luisteren naar signalen van hun lichaam, keuzes durven nemen (bijv loopbaan), accepteren van een situatie, meer genieten van gezin, geluk in zichzelf weer vinden, meer focus, etc. Steeds meer is me duidelijk dat dit is wat me raakt en waarom ik dit graag doe. Mensen blij maken rekening houdend met wat er gewoon is in hun leven. En wel zo veel mogelijk: Blijst!

De libel in het logo staat voor kracht en metamorfose. Tijdens een retraite landde een libel op mijn mouw. Later las ik de betekenis en daarom nam ik de libel op in het logo:

  • De libel verandert in zijn leven van kleur en zo maakt ook ieder mens groei door. Door mindfulness kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij jezelf brengt. 
  • De libel is niet alleen een licht en elegant dier, het is ook een krachtig dier. Met haar kleine lijf en dunne vleugels hoeft ze maar 30 keer per minuut te klapperen om op dezelfde plek te blijven waar andere dieren, zoals muggen en vliegen, wel 600 tot 1000 vleugelslagen per minuut nodig hebben. Daardoor lijkt het of de libel kan stilstaan in de lucht. Even stilstaan en kracht in jezelf vinden, dat is wat mindfulness je leert.