Ruimte voor geluk! 
Op werk en in vrije tijd

Incompany 

Altijd online en hard aan het werk. Soms lijkt het alsof we verslaafd zijn aan actie. Reageren zonder even na te denken. Terwijl een moment rust veel inzicht en inspiratie kan geven. Creatiever maken, meer focus of zorgt voor een bewuste keuze maken ipv automatisch te reageren. Echt luisteren naar elkaar, maar ook naar de klant. Daarom bied ik mindfulness graag op locatie aan voor bedrijven en organisaties. 

Wat levert het op?

  • Meer winst door meer focus, luisteren en effectiviteit
  • Hogere tevredenheid medewerkers 
  • Lager ziekteverzuim
  • Creatieve oplossingen in plaats van de standaard oplevering indien gewenst
  • Minder tijd kwijt, minder afleiding; aandacht voor wat echt belangrijk is

Aandacht geven vraagt bewuste inzet, maar het levert vaak tijdwinst en meer resultaat op. Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk positieve resultaten zien. Deelnemers geven aan dat de training meer rust heeft gegeven en dat ze beter kunnen omgaan met stressvolle momenten. Meer ervaringen staan bij referenties.

Hoe kun je aandacht inzetten in je organisatie?

Als organisatie kun je op allerlei manier stilte inzetten en de medewerkers laten ervaren wat hoe krachtig het effect kan zijn. Dit kan al door bijvoorbeeld tijdens het werkoverleg voor elk onderwerp even stil te zijn. Of tijdens een brainstormsessie of op een heisessie momenten van rust inbouwen. Ook het inzetten van een lunchsessie werkt heel positief. Deelnemers kunnen even tot zichzelf komen om daarna weer met nieuwe energie en openheid aan het werk te gaan.

Een workshop of training kan deelnemers nog meer bewust maken van de positieve werking van mindfulness. De ruimte die door mindfulness ontstaat ervaren deelnemers als rust en geeft meer mogelijkheden. Met mindfulness train je de aandacht, maar ook de opmerkzaamheid. Pas wanneer je kunt opmerken wat er aan de hand is, pas dan kun je ook actie nemen om het anders te doen.

Ook bied ik 1-op-1 coaching voor wie liever individueel de mindfulness training wil doen, maar vooral ook voor medewerkers die na ziekte of zorgverlof weer gaan reintegreren. Zelf heb ik ervaring dat als je op een goed tempo terugkeert op de werkvloer jij daar als persoon, maar ook je collega's erg bij gebaat zijn. Door mindful aan de slag te gaan, kun je weer met plezier werken en zorg je voor een goede, stevige balans.

Het voordeel van aandacht inzetten binnen de organisatie is dat medewerkers elkaar kunnen helpen bij en na de sessie(s). Naast de mindfulness ervaring individueel verander je ook de cultuur binnen de organisatie als totaal stap voor stap. Vaak weten medewerkers wat ze graag anders zouden willen, maar nemen de tijd niet om hier bij stil te staan en bewust keuzes te maken. 

Hoe is de in company mindfulness opgezet?

De basis is de mindfulness training zoals deze individueel gegeven wordt. Ook wel de MBSR genoemd met een grote variatie aan oefeningen gericht op het trainen van de aandacht. Daarnaast ben ik enthousiast over de aanpak van Search Inside Yorself en Potential Project waarbij de oefeningen beperkter, korter en op de werkvloer niet op matjes of kussens zijn. Dit maakt deelname en oefenen laagdrempeliger. Uiteraard kunnen deelnemers thuis wel op matje of kussen oefenen. Kortom bij incompany is meer op maat mogelijk al naar gelang de wens die er is.

Praktisch

Ik licht de mogelijkheden graag toe en ben geinteresseerd in de wensen die er zijn. Voor elke organisatie is de basisaanpak bruikbaar, maar zeker ook per situatie aan te passen als de training bijvoorbeeld onderdeel wordt van een opleidingsprogramma of leiderschapstraining. Nadat alle wensen duidelijk zijn ook qua duur, groepsgrootte en locatie kan ik definitief een aanbod doen. Indicatie voor de prijs zijn 8 sessies van 1,5 uur voor € 600 per persoon.

Belangrijk voor het effect van de mindfulness training en de betrokkenheid is dat deelname vrijwillig is. Van de deelnemers wordt naast de wekelijkse sessies een half uur inzet per dag verwacht. In deze tijd oefent de deelnemer en gebruikt het werkboek en de audiobestanden online. 

Ik weet dat de sessies veel positiefs brengen aan deelnemers zowel op werk, maar ook privé en de balans tussen beiden. En daar profiteert de organisatie ook van. De aanvraag kan komen vanuit directie, HR of medewerkers zelf. Dat laatste bijvoorbeeld om persoonlijk budget, opleidingsbudget of ontwikkelbudget te kunnen besteden. Ik hoor graag welke interesse er is. 

Contact kan telefonisch met Henriette Dierckxsens op +31 6 57 30 02 37 of via een mail.